סיכום עונת הגשמים

1. תחזית

באוקטובר פרסמתי את תחזית הגשם של רשות המים (תבדקו): לפי רשות המים יהיה חם מהרגיל וגשום יותר. בתל אביב יהיה 614 מ"מ. צדקו! אולי קצת יותר מ-614 ואולי לא אמרו לנו שכמעט ולא יהיה גשם אחרי ינואר אבל בהחלט חם וגשום מהרגיל.

2. מה יהיה?

מאז 1969 הגענו ל-640 או יותר מספר פעמים. השאלה היא כמה זמן עובר בין מקרה ומקרה. עד 2005 כמעט כל שנתיים או שלוש יש ממוצע של מעל 640 מ"מ – הקו הכחול בתרשים – אבל הפעם חיכינו 7 שנים. מתי תהיה לנו עוד שנה כזאת?

Rain43. והכנרת?

אתמול המפלס היה מינוס 209.9, וזה עוד לפני הגשם האחרון. קו התרשים של החודש שעבר מצייר חיוך (קצת דמיון בבקשה) – ולא במקרה. חזרנו לרמות של לפני 8 שנים.

Rain5להתראות, ניפגש שוב בחורף 2013-2014.

רפי

 

 

  • נימרוד

    קודם כל תודה לרפי על המידע המעניין, אבל על מנת להשלים את התמונה – צריך לזכור שלגובה המפלס של הכנרת גורמים נוספים – ובעיקר למעשה הכמות ששואבים ממנה לטובת משק המים הארצי, וכאן המקום להודות(למרות שזה לא פופולארי) שממשלות ישראל מאז הבצורת של 1985 וביתר שאת מאז 1999 כן עשו שני מהלכים ארוכי טווח שלקח זמן אבל שינו את התמונה: שימוש במים מושבים והתפלת מי ים:
    זה התחיל ברפול שכשר החקלאות קידם את עניין המעבר של חקלאים להשקייה במים מושבים והמשיך בקידום הקמת מט"שים(מכוני טיהור שפכים) בכל רחבי הארץ. ישראל הפכה למדינה מס' 1 בעולם בשימוש במים מושבים(80% מהמים המושבים בארץ משמשים להשקייה בחקלאות, השנייה בדירוג ספרד – רק עם 30%!)וזה המשיך עם ליברמן פואד ושרון שכשרי תשתיות דחפו את נושא ההתפלה, וכיום למרות הגידול המדהים באוכלוסיית ישראל אנחנו קרובים למצב של משק מים מאוזן, לכן שואבים פחות מהכינרת ומאפשרים למפלס להתאושש. כניסתם של מכוני ההתפלה לפעולה בשנים האחרונות משמעותית לא פחות מעונת הגשם האחרונה – וכשצריך לפרגן אז מגיע גם לרשות המים ושרי התשתיות האחרונים מילה טובה(למרות שהם מהימין הפוליטי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.