חמים ונעים
רציתי להעלות איזשהו נושא לדיון ציבורי…
שלשום בערב יצאתי להליכה וכשחזרתי הביתה שאלו אותי אם הייתי בקומזיץ.
הקיבוץ היה מסריח מעשן, עד כדי כך שלא יכולתי לפתוח חלון בבית כי ישר נכנס ריח המדורות.
היו הרבה עננים ויכול להיות שהאויר עמד ולכן העשן היה כל כך מורגש, בכל מקרה חיפשתי כמה כתבות בנושא.
האם תנורי הסקה יכולים לפגוע בבריאותכם?
ספויילר: "הפערים שנמצאו בהשוואה משמעותיים ביותר עד כדי פגיעה בבריאות, במבוגרים, ואף יותר בילדים קטנים להם מערכת נשימה שאיננה מפותחת דייה. על בסיס השוואה זו, הציעה ועדת המומחים להפסיק כליל את השימוש בעצים להסקה ביתית."
האם יש הגבלות על שימוש בתנורי עצים?
ספויילר: "בסופו של יום, הכול תלוי במידה ובכמות. האיסור אינו על שימוש בתנור עצים או באמצעים אחרים, אלא על זיהום אוויר, שיכול להיגרם גם כתוצאה משימוש בתנור עצים."
מידע לתושב בנושא חימום בתנורי עץ ביתיים
ספויילר:
"יש להשתמש בעץ יבש בלבד: עצים רטובים ועצים המכילים שרף גורמים לעשן רב ולמפגע ריח בסביבות הבית. בנוסף, יעילותם האנרגטית של עצים רטובים פחותה.
שרפו עץ טבעי בלבד: אין לשרוף עצים צבועים ומוצרי עץ מעובדים כגון MDF, סיבית, עצים מטופלים נגד חרקים וכדומה. מוצרים אלה מכילים דבקים, צבעים ותוספים ששרפתם עלולה לפלוט לאוויר מזהמים מזיקים מאוד (חלקם מסרטנים). מסיבה זו מומלץ לא לשרוף ניירות מודפסים וכמובן שאין לשרוף מוצרי פלסטיק וחומרים אחרים."
אשמח לשמוע מה חושבים אחרים בנושא, ושנמצא דרך להשאיר את האויר בקיבוץ צלול, צח ומוצלח.
שלי
נמחקה תגובה עלומת שם ופוגענית. שמרו על כבודנו.
אני דוקא אוהבת את הריח – אל תשכחי שזה רק בחורף – קצת ניחוח אורופאי 🙂
לא מפריע לי . זו תקופה קצרה ובכל אירופה ובעוד מדינות רבות
חובבות טבע ואקולוגיה מישתמשים בתנורי עץ.
אנחנו רוצים גם!
שנים התנגדתי לתנור המוסק בעץ.
אבל מאז התקנתו אין דבר טוב ממנו בימים קרים.
ועדת קמין.
חיסכון בשחמל
חשמל
לפרוטקול שלי-אני בעד תנורי הסקה
לפרוטוקול שלי- גם אני בעד תנורי הסקה
כמו הרבה דברים, שימוש מושכל במוצרים מקטין את הנזק שהם עלולים לגרום.
עוד כמה טיפים לאוויר מעושן פחות:
להתקין את הארובה בגובה של לפחות מטר מעל שיא גובה הגג (עדיף יותר), כדי לאפשר לרוח להעיף את העשן ולהקטין צניחה של העשן לאדמה.
להתקין ארובה בקוטר של לפחות 6 צול (6 אינטצ' או 15 ס"מ)- לאפשר יניקה חזקה מהתנור שתעלה את העשן גבוה יותר.
לבודד את הארובה שמחוץ לבית (דופן כפולה ובאמצע צמר סלעים או חומר דומה) ע"מ לשמור על חום העשן. עשן חם יותר עולה יותר גבוה ואז יש פחות סיכוי שישקע לאדמה.
לייבש עץ להסקה לפחות שנה.
להפעיל את הקמין בטמפרטורה גבוהה- מאפשר שריפה מלאה יותר של העץ, כך נוצר פחות עשן, פיח ו- CO. גם מאפשר צמצום כמות העץ המשמש לבערה (כמובן שעץ לא יבש מספיק מוריד את טמפ' הקמין).
גילוי נאות- אנו התקנו את הקמין הראשון בקיבוץ (לפחות בהיסטוריה המוכרת לי, לא כולל את תנורי הנפט מפעם).
אני מאמין שהקמין מאוד חמים ונעים במיוחד בימים קרים.
א-ב-ל..
אני ועוד כמה מהמתגוררים שלידי סבלנו במשך כמה חודשים מעשן וריח בגלל תנור הסקה שהיה צמוד אלינו
לא ניתן לפתוח חלונות,לאוורר את המגורים. צריכים לעשות כביסות כפולות ועוד..קיצר סיוט!!
(העניין טופל רק אחרי שפנינו לאחראיים בקיבוץ לפתור את הסוגיה באזור הצעירים.)
בנוגע לחברי קיבוץ שיש להם תנור הסקה קצת יותר קשה לי לבוא בטענה בגלל מעמדם ואני מאמין שזה לא צריך לבוא ממני.. אבל חשוב שהם ידעו שחלק מהסובבים אותם סובלים והם צריכים לשאול אם זה באמת שווה שזה חודר למישהו אחר הביתה ופוגע באיכות חיים.
אולי מעלה איכות חיים של המשתמשים בתנורי הסקה אבל ב-ט-ו-ח מוריד מאיכות החיים של הסובבים!
עמיר