אקונומיה

אגף חשוב בענף המזון המנוהל ע"י האקונומית או האקונום. בשנים הראשונות נבחרה אקונומית מדי שנתיים ולאחר קורס קצר, הוטל עליה להתמודד עם הספקת מזון לחברים ועמידה בתקציב מצומצם, בתנאים של עוני ומחסור. התפריט היה דל ותפקיד האקונומית היה כבד מנשוא. החל משנות ה–60, ככל שרווח מבחינה כלכלית, חל שיפור הדרגתי במזון והקלה בעומס התפקיד. היום התפקיד הורחב למנהל ענף המזון שהוא אחראי על המטבח, חדר האוכל והמעדניר. מיקום האקונומיה הוא בתוך המטבח והוא בעצם מחסן מוצרי המזון שמיועד למטבח ובעבר גם לחלוקה לחברים. פעם היו מחלקים מידי שבוע פירות לחברים וחולקו מוצרים לבתי הילדים . היום יש חלוקה שכל המוצרים נקנים במרכולית פרט לארוחות המוכנות שנקנות בחדר האוכל. אקונומים ידועים בקיבוץ- פרויקה, חנה, אלי ויש עוד רבים ואחרים. מהווי הקיבוץ בעיקר בנעורים היו יוצאים לפשיטות ליליות על האקונומיה במטרה לגנוב ארטיקים שהיו במקרר מיוחד באקונומיה.

נכתב על ידי משפחת ינאי

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.