בית אליהו – מונדיאל
שלום חברים!!!
המונדיאל כבר בפתח וצוות תרבות נערך לפתיחה החגיגית של היציע המשופץ של בית אליהו!!!
הכניסה תהיה בתשלום סמלי חד פעמי בסה"כ 30 ש"ח לבן אדם. מי שרוצה להביא אורחים יחויב בעוד 10 שקלים פר אורח (החיוב הוא אך ורק בתקציב ולא במזומן). היציע מציע לכל מי שיבוא כיבוד + שתייה קלה וקפה. כמובן גם כסא נוח ושולחן + פח לקליפות. בין היתר גם חצי גולסטאר ב-10 ש"ח וקפה נספרסו ב-3 ש"ח לקפסולה, שדרוג למשחקים המאוחרים – השנה זה הכרחי (עקב בעיית ספקים יכול להיות ששרות הנספרסו יחל רק מיום ראשון). בנוסף יערכו ערבי נושא. ליזה, יאמר לזכותה, כבר הציעה לעשות ערב פיצות למשחק של איטליה. כל מי שיש לו רעיון לערב נושא מוזמן ליצור איתי (טל רוזנבלום) קשר, אנחנו פתוחים להכל ונשמח ונפרגן לכולם. אז שיהיה לנו מונדיאל/קרנבל שמח וצבעוני מלווה במבול של שערים. תגיעו בהמוניכם ותצבעו את בית אליהו ואל תשכחו למלא טופס ווינר כדי שלסובבים אותכם יהיה עניין. viva la mexico!!!
טל רוזנבלום
ארגנטינה – 143
הגענו ל-40 משתתפים, עוד מאמץ קטן ונגיע ליעד המקורי (100…)
קרואטיה נתנו פייט, השופט היפני נתן מתנה והחזיר לברזילאים פנדל שלא היה על זה שדפק אותם במונדיאל הקודם וניימאר הבהיר שהוא הולך להיות הכוכב של המונדיאל הזה… שדרני ופרשני הערוץ הראשון הוכיחו למה רוצים לסגור את רשות השידור וכבר אי אפשר לחכות למנה המשולשת של מחר… חג מונדיאל שמח!!!
על פניו נראה כמשחק אקזוטי לפרוטוקול, אך לא כך הוא. לאחר שקרואטיה נכנעה לשופט ולברזיל ואיבדה את ההדמנות להתבלט, היא עשויה להתקשות מאד מול שתי נבחרות אלה באקלים הטרופי וללא האוהדים הפנאטיים שלה שנשארו באירופה ברובם. לכן יש סיכוי טוב שהמשחק היום יכריע את גורל העולה השנייה מבית א'. שני הנבחרות למיטב בידקתי לא נפגשו במונדיאל והרזומה שלהן דומה מאד פרט לכך שמכסיקו הצטרפה למונדיאלים הרבה יותר מוקדם וגם אירחה פעמיים, והיא המדינה היחידה שאירחה פעמיים ולא זכתה בגביע(אם כי קיים סיכוי ריאלי שברזיל תצטרף לרשימה השנה…)אך מעבר לכך הישג השיא של שתיהן הוא רבע הגמר וגם אלה היו מזמן. עם זאת שתי הנבחרות חזקות מאד ביבשותיהן, והשחקנים מורגלים בחום והלחות בניגוד לקרואטים שירדו אמש גם ב-27 מעלות עם הלשון בחוץ בגלל הלחות של ברזיל. בקיצור יהיה משחק צמוד, עם יתרון סטטיסטי קל למכסיקנים שגם יזכו להרבה יותר אוהדים ביציע. ההימור של עפרי 1-0 למכסיקו(אתמול לולא השער שנתן השופט הוא היה פגע בול…) – נימרוד
ארבע פעמים ניצחה כל אחת מהן ותיקו אחד. גם הניצחון של ספרד היה תיקו במהלך 90 דקות, וסיכוי טוב שזה יקרה גם הערב. שני המאמנים מנוסים ויודעים שצריך לשמור כוחות לטורניר הארוך, ומאידך שניהם יודעים שמי שתמצמץ ככל הנראה תיפגש מול ברזיל בשמינית הגמר(או גרוע מזה תודח כבר בשלב הבתים). עד הגמר האחרון שתי הנבחרות נחשבו ללוזריות של מונדיאלים, כך שלספרד כעת יתרון קל (זכייה אחת מול שלושה הפסדים צמודים בגמר הגביע). התחזית של עפרי 2-2, לפי העבר אפס אפס או חצי-חצי יותר סביר. במשחק השני המסורת בגביעי העולם עם צ'ילה(מקום 3 ב-1962 אותו אירחה)שאם תנצח תאתגר מאד את שתי הפייבוריטיות. נימרוד .
נמרוד המשחק התעלה על כל הציפיות ולא היה קרוב לתיקו. אבל הטורים מאוד מעניינים ומוסיפים הרבה צבע. מקווה שתמשיך לכתוב ושנראה את פניך היום בלילה בבית אליהו (בכל זאת אנגליה…)